1

Bebeğiniz, uykusunda gülümsediğinde ya da parmağınızı avucuna koyduğunuz zaman sıkıca kavrayınca ne kadar da sevimli oluyor, değil mi 😇 Tabii bu sevimli hareketlerden birisi de bebeğinizin hıçkırması olmalı. Ancak bebek hıçkırığı, diğer hareketler gibi kendiliğinden durmayıp uzun süre devam ettiği zaman bunun nedenini merak edebilirsiniz. Sizinle bir sırrı paylaşmak istiyoruz: Bebeğinizin hıçkırması çok doğal bir durum 😊 Bebeklerde hıçkırığın sebeplerini bildiğiniz takdirde endişelerinizden kurtulabilirsiniz. İşte, bebeklerin hıçkırması ile ilgili sizi rahatlatacak bilgiler:

  • Bebek hıçkırması, çok hızlı beslenme, süt emerken hava yutma ya da fazla beslenmeye bağlı olabilir. Bu gibi durumlarda mide gerilip diyaframa baskı yapar, ses telleri hızlı kapanır ve sonuç: Minik hıçkırıklar 😊

  • Hazırlıklı olun; bebeğinizi günde birkaç kez hıçkırık tutabilir.

  • Tüm bebekler gibi yavrunuz da sindirim sistemi henüz gelişmediği için 1 yaşına gelene kadar zaman zaman hıçkırabilir.

  • Yenidoğan bebek hıçkırması da sağlıklı gelişimin bir parçasıdır.

  • Bebeğinizin hıçkırığını geçirmek için çevrenizden duyabileceğiniz burun tıkama ya da limon suyu verme gibi yöntemleri uygulamayın.

Bebek hıçkırması, beslenmeye bağlı gelişebildiği gibi kimi durumlarda bebek reflüsüne -diğer adı ile gastroözofageal reflü (GER)- bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Eğer bebeğinizin ağzı normalden fazla tükürük salgılıyor ve buna bağlı olarak salyası akıyorsa bebeğiniz reflü olabilir. Böyle bir durumda doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Bebeklerin Hıçkırması Nasıl Geçer?

Bebeğinizin hıçkırması normal bir durumdur ve kendiliğinden geçer. Yine de bebek hıçkırığını geçirmek isterseniz şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  1. Emzirmeye Ara Verebilirsiniz

Emzirmeye ara verip bebeğinizin gazını çıkarabilirsiniz. Her iki memeden de emziriyorsanız bir memeden emzirdikten sonra muhakkak bebeğinizin gazını çıkarmaya özen gösterin.

  1. Emzirme Pozisyonunu Değiştirebilirsiniz

Bebeğiniz meme ucunu tam olarak kavrayamıyorsa emme sırasında hava yutabilir. Bu çoğu bebeğin yaşadığı doğal bir durumdur. Bebeğinizin kafasının vücudunuzdan uzak olmamasına özen gösterebilirsiniz. Emzirme yastığı kullanıyorsanız yastığın göğüs hizanızın aşağısında kalmasını sağlayabilirsiniz. Size en uygun emzirme pozisyonları hakkında bilgi sahibi olmak için de “En Rahat 6 Emzirme Pozisyonu” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

  1. Çok Acıkmasını Beklemeyin

Emzirme aralıkları belirleyerek bebeğinizi o çok acıkmadan besleyebilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz hızlı bir şekilde süt içmeyecek ve hıçkırmayacaktır 😊 Ayrıca bebeğinizi emzirdikten sonra 20-30 dakika boyunca dik tutabilirsiniz. Bu süre içerisinde onu zıplatmamaya ya da karnına baskı uygulamamaya çalışın. Son olarak bebeğinizi o ağlarken değil, yalnızca sakinken emzirin. Bu sayede de hava yutmasını önleyebilirsiniz.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım