1

Gebelik döneminde karnınızın büyümesi, bebeğinizin hareket etmesi doğum yapacağınız güne yaklaştığınızın bir kanıtıydı. Aslında bu durumlar, doğacak çocuğunuzun geliştiğinin de göstergeleri. Yani o, doğmadan önce gelişmeye başlıyor ve dünyaya geldikten sonra da gelişimine hızlı bir şekilde devam ediyor. Beslenme bu yolculukta hem fiziksel hem de zeka gelişimi üzerinde etkili oluyor.

Bebeklerde zeka gelişimi için beslenme, farklı dönemler doğrultusunda incelenebiliyor. Peki; çocuğunuz hangi dönemlerde nasıl beslenmeli, onun zeka gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Zeka Gelişimi Hamilelik Döneminde Başlıyor.

Zeka gelişiminde genetik faktörler, sosyal çevre, çocuk ile anne-baba arasındaki ilişkinin yanı sıra beslenme de önemli bir yer tutuyor. Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için tüm gebelik dönemi boyunca beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Sebze, meyve, beyaz ve kırmızı etin yanı sıra yumurta gibi hayvansal gıdalarla da beslenme düzeninizi oluşturmalısınız. Ayrıca gebelik döneminde sigara tüketimi, stres gibi durumların çocuğunuzun zeka ve beyin gelişimini olumsuz bir şekilde etkileyebileceğini unutmamalısınız.

Zeka Gelişimi İçin 0-6 Ay Arasında Beslenme Nasıl Olmalı?

Çocuğunuz dünyaya geldi! O karnınızdayken beslenmenize dikkat ettiniz ve zeka gelişimi için doğru adımlar attınız. Peki; ilk 6 ayda zeka gelişimi için yapılması gerekenler nelerdir, anne babalar bu dönemde çocuklarının zeka gelişimine beslenme özelinde nasıl katkı sağlayabilirler?

Anne sütü, çocuğunuzun fiziksel gelişiminin yanı sıra zeka gelişimi için de tüm ihtiyaç duyulan mineral ve vitaminlere sahiptir. Çocuğunuzu ilk 6 ay boyunca sadece anne sütüyle besleyerek vücudunun ihtiyacı olan besin değerlerini almasını sağlayabilirsiniz.

Zeka Gelişimi İçin 6. Aydan Sonra Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı?

Bebeğinizi ilk 6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslediniz, artık çocuğunuzun hızlı bir şekilde gelişmesini destekleyebilmek için ek besinlerden de yardım almanız gerekiyor. Yani bebeğin ek gıdaya geçme dönemi geldi! Ek gıdaya geçişten sonra ay ay bebek beslenmesi listesi doğrultusunda bebeğin hangi dönemde hangi besinleri yiyebileceğini görebilirsiniz. 6. ayını tamamlayanlara, bu tablolara bağlı kalınarak Omega 3 ve 6 yağ asitleri, demir, çinko, iyot, folik asit, B Vitamini içeren besinler verildiğinde zeka gelişimi konusunda daha iyi sonuçlar alınabilir. Bebeklerde zeka geliştiren besinler arasında, “zeka küpü besinler” olarak da bilinen balığın, yumurta, tahıl, kırmızı et ve yeşil sebzelerin önemli bir yeri vardır. Bebeklerde zeka arttıran yiyecekleri anne sütü ile desteklemeli ve çocuğunuzu 2 yaşına kadar anne sütü ile beslemenin bebek sağlığı için çok önemli olduğunu unutmamalısınız.

“Bebeğin beyin gelişimi ve bebeklerde zeka gelişimi için ne yedirilmeli?” sorusununun cevabı kadar çocuğunuza nasıl davrandığınız da çocuğun zeka gelişimi için söz sahibi olan bir konudur. Bu nedenle çocuğunuz ile doğum öncesinden itibaren güven verici bir şekilde iletişim kurmaya özen göstermelisiniz. Örneğin çocuğunuzla konuşmak, fizik temas kurmak, onunla oyunlar oynamak beyin gelişimi için yapabilecekleriniz arasındadır.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım