1

Bebeğinizin Hafta Hafta Yolculuğu

Bebeğinizin büyüklüğünü merak mı ediyorsunuz? Hamilelik haftanızı seçin, bebeğinizin şu an ne kadar büyük olduğunu, boyunu ve kilosunu hemen öğrenin! 😊

1. ve 2 Hafta Gebelik

1 ve 2. haftalar vücudunuzun doğuma hazırlandığı haftalardır. Yumurta ve sperm reglinizin 10-14. günlerinde döllendiğinden, esas gebelik 3. haftadan itibaren başlamaktadır.

3. haftadan 40. hafta gebeliğe kadar bebek büyüklüğü bir haşhaş tohumu büyüklüğünden bir karpuz büyüklüğüne kadar ulaşacaktır. 👩🏻‍🏫

Vücudunuzun minik bebeğiniz için hazırlandığı bu dönemde vitamin ve folik asit takviyesi almanız önemlidir. Hamilelikte kullanmanız gereken takviyeler için doktorunuzla görüşmeyi unutmayın. 👩‍⚕️

3. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Sadece Bir İğne Ucu Kadar

3. haftanın sonunda bebeğiniz henüz bir iğne ucu büyüklüğünde!

İçinde büyümekte olan embriyo henüz çok küçük. 3. hafta hamilelikte kokulara karşı hassasiyet, aşerme, mide bulantısı, aşırı uyku hali gibi bazı erken hamilelik belirtileri görülebilir. 🤰🏻

4. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Haşhaş Tanesi Kadar

Tebrikler; adet döneminizin geciktiğini fark edip test yaptırdıysanız bebeğinizin hamile olduğunuzu öğrenmiş olmalısınız💛. Bebeğiniz şimdi sadece bir haşhaş tanesi büyüklüğünde🥰

5. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Portakal Çekirdeği Kadar

Minik bebeğiniz şimdi bir portakal çekirdeği kadar. 5 haftalık hamilelik sırasında minicik bebeğinizin yavaş yavaş kalbi şekillenmeye başlar. Bu dönemde siz söylemediğiniz sürece hamile olduğunuzu kimse fark edemeyebilir.

6. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Bezelye Tanesi Kadar (0.51 - 0.64 cm)

Bebeğiniz şimdi küçük sevimli bir bezelye kadar. Başı şekillenmeye başladı bile. Nasıl görüneceğini şimdiden merak etmeye başladınız, değil mi? 😍      

7. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Yaban Mersini Kadar (0.64 cm)

Bebeğiniz büyük bir hızla gelişiyor. Geçen haftaya göre boyu iki katına çıktı bile. Şimdi bebeğiniz bir yaban mersini kadar. 😇

8. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Ahududu Kadar (1.27 cm)

Hamileliğin 2. Ayına geldiniz bile! 😍 Bebeğiniz şu an bir ahududu büyüklüğünde.

Hamileliğin 8. Haftasında bebeğinizin gözlerinin içindeki retina oluşmaya başlar. Sizce bebeğinizin göz rengi ne olacak? Yeşil mi, kahverengi mi, ela mı, yoksa mavi mi? 👀

9. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Zeytin Kadar (2.54 cm)

Zeytinin henüz olgunlaşmadan önceki küçük yeşil halini biliyorsunuz, değil mi? İşte, bebeğiniz 9. Haftada bir yeşil zeytin tanesi kadar 😍.

Bebeğinizin size “Annecim, merhaba 😊” dediği tekmeleri atabilmesi için kasları gelişmeye başlıyor. İlk hareketlerini 2 ay sonra hissetmeye başlayabilirsiniz. 👼

10. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Kuru Erik Kadar (3 - 4 cm)

Bebeğiniz şimdi küçük bir erik kadar oldu. Minicik olduğuna bakmayın, dizleri ve ayak bilekleri şekillenmeye başladı bile🙃.

11. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Çilek Kadar (4 cm & 7 gram)

Gebelikte 11. haftada nelerle karşılaşacaksınız diye merak içindesiniz değil mi? Bebeğiniz şu an sadece bir çilek boyutunda ve vücudu hızla şekilleniyor🥰. Bu dönemde iştahınız lise yıllarınızdaki gibi açılabilir bizden söylemesi😄.

12. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Misket Limonu Kadar (6 cm & 14 gram)

Zaman çabuk geçiyor... Hamileliğin 3. ayına girdiniz bile 🤰🏻. Şimdi bebeğiniz minik bir misket limonu büyüklüğünde 🍋. Henüz hamilelik karnınız yeni yeni görülmeye başlamışken buna inanmak zor olabilir, ama son 3 hafta içerisinde bebeğiniz iki katından fazla büyüdü 🥰

13. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Bezelye Kabuğu Kadar (8 cm & 28 gram)

Bebeğinizin ses telleri oluşmaya başladı, şimdiden ilk kelimesini söylemek için hazırlanıyor 🥰. Bu dönemde bir bezelye kabuğu kadar olan minik bebeğinizin parmak izleri de yavaş yavaş oluşuyor 🖐️.

14. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Şeftali Kadar (9-10 cm ve 57 gram)

Hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi yani ikinci trimestere hoş geldiniz 😍. Bebeğiniz bir şeftali büyüklüğüne ulaştı 🍑 ve siz de kendinizi en enerjik hissedeceğiniz döneme girdiniz. Minik bebeğiniz şimdi gülümsemek ya da yüzünü buruşturmak için yüz kaslarını kullanmaya başlayabilir 😄.

15. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Armut Kadar (10 cm ve 71 gram)

Bebeğiniz artık bir armut büyüklüğünde🍐! En çok merak edilen “Kız mı, erkek mi?” sorusunun cevabını artık verebileceksiniz.

16. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Avokado Kadar (10 - 13 cm ve 90 - 110 gram)

Bebeğiniz artık bir avokado büyüklüğünde 🥑. Göz kapakları hala kapalı olsa da ışığı algılayabiliyor 💡. Sizi gülümsetecek parmak emme hareketine başlamış olabilir bile 🥰.

17. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Nar Kadar (13 cm ve 140 gram)

Nar kadar yani ortalama bir avuç içi kadar olan bebeğiniz artık sizi duyabiliyor 👂. Ona tatlı masallar anlatma ve şarkılar söyleyebilirsiniz 🥰.

18. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Salatalık Kadar (14 cm ve 140 - 180 gram)

Bebeğiniz neredeyse bir salatalık boyunda 🥒. 14 cm uzunluğundaki bebeğinizin hapşırdığına, esnediğine ve emme hareketi yapabildiğine inanabiliyor musunuz? 🥰

19. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Domates Kadar (13-15 cm ve 200-230 gram)

Heyecan başlıyor! Yavaş yavaş hareketlenen bebeğinizin ilk hareketlerini hissetmeye başlayabilirsiniz 🥰. Bir domates büyüklüğünde olsa da size kendisini hissettirebilir🍅. Ancak hareketlerini hissetmezseniz de merak etmeyin, her anne adayının bebeğini hissettiği hafta farklı olabilir.

20. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Muz Kadar (14-16 cm ve 260 gram)

Zaman hızla geçiyor, bebeğiniz bir muz kadar oldu 🍌. Artık daha rahat hareket edebilen bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlayabilirsiniz 💛 .

21. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Havuç Kadar (27 cm ve 300 - 350 gram)

Bu dönemde hamile karnınızın iyice görünmesi çok normal 🤰🏻.

Çünkü bebeğiniz bir uzunca bir havuç kadar oldu 🥕. Bu haftalarda bebişiniz de yediklerinizin tadını alarak bu tatlara alışmaya başlayabilir 😇

22. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Mango Kadar (28 cm ve 450 gram)

Bebeğiniz bir mango kadar oldu 🥭, tutmayı öğreniyor. Nasıl mı? Göbek kordonunu ve kulaklarını minik elleriyle tutmaya çalışıyor. Sizin parmağınızı sıkı sıkı tutacağı günler de yaklaştı 🥰.

23. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Greyfurt Kadar (28 cm ve 540 gram)

Greyfurt büyüklüğüne ulaşan bebeğinizin yüzü tamamen oluştu 🍊 ve sizi duyabiliyor. Sesiniz ve kalp atışınız onu rahatlatıyor 🥰. Şu ana dek bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlamış olabilirsiniz. Ancak asıl şenlik şimdi başlıyor 🎉. Çünkü bebekler 24. ile 28. haftalarda en aktif dönemlerini geçirirler.

24. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Mısır Kadar (29 cm ve 590 gram)

Küçük bir mısır kadar olan bebeğinizin kaş ve kirpiklerinin henüz beyaz olduğunu biliyor muydunuz? 🌽 Renklenmesi için biraz daha zamana ve pigmente ihtiyacı var 👼.

25. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Brokoli Kadar (33 cm ve 680 gram)

Uzamaya ve kilo almaya devam eden bebeğiniz bir brokoli büyüklüğünde 🥦.

Bebeğinizin annesinin karnındaki yerleri boldur. Bu yüzden rahatça dans eder, takla atar, tekme atar ve hatta aerobik yapabilir 😄.

26. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Yeşil Soğan Kadar (36 cm ve 910 gram)

Bebeğiniz bir yeşil soğan büyüklüğüne geldi 🥬. Hamileliğinizin bu zamanlarında ne kadar aktif olursanız, doğum esnasında ihtiyacınız olacak güce kavuşmanız ve eski kilonuza dönmeniz daha kolay olabilir.

 

27. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Lahana Kadar (37 cm ve 910 gram)

Karnınızdaki küçük jimnastikçi hareket ediyor, tekme atıyor ve kaslarını geliştirmeye devam ediyor. Şanslıysanız tekme attığı zaman karnınızın dışından ayak şeklini görebilirsiniz 😍.

28. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Patlıcan Kadar (38 cm ve 1 kilogram)

Bebeğiniz neredeyse 1 kilo ağırlığındaki bir patlıcan boyutunda 🍆.

Bebeğinizin bu haftalarda rüya görmeye başladığını biliyor muydunuz? İnanılmaz, değil mi? Tabii ki sevimlilik yapmayı da ihmal etmiyor ve minik dilini dışarı çıkarabiliyor 😜.

29. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Kabak Kadar (39 - 41 cm ve 1.1 - 1.4 kilogram)

Bebeğiniz artık büyük bir kabak boyutuna ulaştı 💚. Hızla uzamaya ve kilo almaya devam ediyor. Doğuma az kaldı diye sabırsızlanmaya başlamanız çok doğal 🥰. Minik yumruk ve tekme darbeleri biraz daha sertleşebilir.

30. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Hindistan Cevizi Kadar(41 cm ve 1.4 kilogram)

Mutlu gün gittikçe yaklaşıyor. Bebeğinizi kucağınıza almaya sadece iki ay kaldı. Şimdi, bebeğiniz hindistan cevizi kadar 🥥. Minik ayak tırnakları da oluşmaya başladı 🦶🏻.

31. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Bal Kabağı Kadar (42 cm ve 1.5 kilogram)

Küçük bir balkabağı büyüklüğüne ulaşan bebeğiniz artık daha uykucu. Onu uyandırmak için tatlı bir şeyler yemeyi deneyebilirsiniz.🧡

32. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Kavun Kadar (41 - 43 cm ve 1.6 - 1.8 kilogram)

Bebeğiniz artık bir kavun büyüklüğünde 🍈. Akciğerleri hariç tüm organları gelişti. Yani dünyaya gelmek için hızla gelişiyor 🥰.

33. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Ananas Kadar (43 cm ve 1.9 kilogram)

Bebeğiniz şimdilik bir ananas kadar olsa da hızla kilo alıyor 🍍. Haftada yarım kilo alarak kucağınıza geleceği güne hazırlanıyor 🥰.

34. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Su Kabağı Kadar (43 - 46 cm ve 2.3 kilogram)

Bebeğiniz yaklaşık bir su kabağı büyüklüğünde 💕. Uyuduğunda gözünü kapatıyor, uyandığında gözünü açabiliyor 👀. Yani bebeğiniz şimdiden günlük yaşamına alışmaya başladı bile.

35. Hafta Gebelik: Bebeğiniz Şimdi Kavun Kadar (46 cm ve 2.4 kilogram)

Artık rahminizde daha az alan olduğu için bebeğinizin nasıl kıpır kıpır olduğunu hissedebilirsiniz 🥰. Büyük bir kavun büyüklüğündeki bebeğiniz artık baş aşağı dönebilir, yani doğuma hazırlanabilir 🍈.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım