1

En Rahat 6 Emzirme Pozisyonu

Bebeğinizi kucağınıza ilk aldığınız anda mutlu olmak için başka hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Bu his zaten sizin doğanızda bulunur. Ancak annelikle ilgili her şey duygular gibi doğal bir süreç içerisinde oluşmaz. Özellikle yeni doğan bebeğinizi beslemek için emzirme teknikleri ve doğru emzirme pozisyonları hakkında bilgi almanız gerekebilir. 🧐

Doğru emzirme pozisyonu öğrenmek, kendi kendine gelişmeyen adımlardan birisidir. Doğru emzirme pozisyonu yakalayabilmek için biraz sabredip bebeğinizle koordinasyon yakalamanız gerekir. Sizin için en rahat emzirme pozisyonları ve emzirme tekniklerini belirlemeniz, bebeğinizin beslenmesini kolaylaştırır. Yenidoğan bebek emzirme yöntemleri ve emzirme pozisyonları öğrenip uygulamanız, hem sizin hem de bebeğiniz için büyük rahatlık ve mutluluk sağlar. 🥰

Tabii bu süreci sizin için kolaylaştıracak bazı emzirme pozisyonları da bulunur. Siz de bebeğiniz ve sizin için uygun emzirme teknikleri seçerek emzirme serüveninize rahat bir adım atabilirsiniz.

 

Bebekleri Emzirme Pozisyonu Nasıl Olmalı ?

Bebeğinizin beslenmesi ve gelişimi için doğru emzirme pozisyonları belirlemeniz önem taşır. Bebeğinizin memeyi kavrayabilmesi ve rahat bir şekilde süt içebilmesi için dikkat edebileceğiniz doğru emzirme teknikleri vardır;

  • Bebeğinizi, ağzı meme ucunuzla aynı hizada olacak şekilde yerleştirin,
  • Başını hafifçe geriye yatırın,
  • Burnunun hava alabilmesi için çenesini göğsünüzün hizasında tutun.

Bunların yanı sıra bebeğinizi sizin ve bebeğinizin rahat edebileceği şekilde emzirmeniz önemlidir. “Peki, bebekler hangi pozisyonda emzirilmeli?” sorusunun cevabını ise yazının devamında bulabilirsiniz. İşte en rahat 6 emzirme pozisyonu:

 

1.Beşik Pozisyonu

Beşik pozisyonu en yaygın tercih edilen bebek emzirme pozisyonlardandır. Bebeğinizin vücudunu kolunuza doğru yerleştirin. Başı, emzireceğiniz memenin bulunduğu taraftaki kolun dirsek çukuruna gelmeli. Poposunu ise diğer elinizle destekleyebilirsiniz. Bu pozisyon için kolçakları olan rahat bir emzirme koltuğuna otur ve kollarınızı emzirme yastığı ile destekleyebilirsiniz. Bu emzirme pozisyonu için bir emzirme sandalyesi de kullanabilirsiniz.

 

2. Yan Yatış Pozisyonu

Emzirme teknikleri içinde uygulayacağınız bir diğer emzirme pozisyonu, bebeğinizi yan yatırmaktır. Bebeğinizin vücudu sizin vücudunuza paralel olacak şekilde yatağa uzanın. Rahat olabilmeniz için başınızı kolunuzla desteklemek yerine yastık kullanın. Sezaryen doğum sonrasında uygulanabilecek bir pozisyondur.

 

3. Çapraz Beşik Pozisyonu

Bu pozisyonda da beşik pozisyonunda olduğu gibi bebeğinizi kolunuza doğru yatırırsınız. Ancak bebeğinizi emzirdiğiniz taraftaki kolla değil diğer kolunuzla desteklersiniz. Bu emzirme koltuğu kullanılarak yenidoğanlar için uygulanabilecek ideal emzirme pozisyonlarındandır. Bu emzirme pozisyonu için de isterseniz emzirme sandalyesi kullanabilirsiniz.

 

4. Sırt Üstü Emzirme Pozisyonu

Emzirme yöntemleri arasında yer alan sırt üstü emzirme, sezaryen doğum sonrası uygulayabileceğiniz emzirme teknikleri arasında yer alır. Sırt üstü yatıp bebeğinizi omzunuza doğru yatırarak emzirebilirsiniz. Böylece sezaryen kesisine herhangi bir yük binmemiş olur.

 

5. Koltuk Altı Pozisyonu

Bir koltuğa oturun ve bebeğinizi, vücudu kol altınızdan arkaya doğru uzanacak şekilde yatırın. Başı avucunuzun içine gelecek şekilde tutun. Bu, düşük kilo ile doğan bebekler için ve sezaryen doğum gerçekleştiren annelerin tercih edebileceği bir pozisyondur.

 

6. İkizleri Emzirme Pozisyonu

Bu emzirme pozisyonu ikizlerin aynı anda beslenmesini sağlar. Kucağınıza bir bebek emzirme yastığı yerleştirin. İkizlerinizi koltuk altı pozisyonunda olduğu gibi yatırın. Ellerinizle bebeklerinizin sırtını hafifçe destekleyin.

 

Rahat Bir Emzirme İçin İpuçları

Anneler bebeklerini en rahat ve en doğru şekilde beslemek için emzirme yöntemleri ve emzirme teknikleri geliştirebilirler. Hangi emzirme pozisyonunu tercih ederseniz edin emzirirken daha rahat edebilmeniz için dikkat edebileceğiniz birkaç konu vardır;👇🏻

  • Emzirmeye başlamadan önce ihtiyacınız olabilecek su, kitap, telefon veya sağlıklı atıştırmalıklarınızı yanınıza alın.
  • Eğer yatarak emziriyorsanız bir süre yerinizden ayrılamayacağınız için emzirmeye başlamadan önce banyodaki ihtiyaçlarınızı giderin.
  • Bebeğinizin rahat olduğundan emin olun. Bebeğiniz boynunu desteklediğinizinden ve başı, boynu ve omurgasının bükülmediğinden emin olun.
  • Kendi rahatlığınızı sağlayarak bel ve sırt ağrılarından korunun. Gerekirse sırtınızı veya kollarınızı desteklemek için yastık kullanın.
  • Bebeğinizin meme ucunu tam olarak kavradığından emin olun. Aksi halde meme başınızın yaralanmasına sebep olabilir.
  • Bebeğiniz meme ucunu kavramakta zorlanıyorsa emzirme pozisyonları arasında bir yenisini deneyebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız yazıdaki ‘en rahat 6 emzirme pozisyonu’ içinden birini uygulayabilirsiniz. Yeni emzirme teknikleri ya da emzirme yöntemleri de bebeğinizin meme ucunu kavramakta işe yaramadıysa o zaman bir emzirme danışmanından destek alabilirsiniz.

 


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım