1

Hamilelik süresince uyguladığınız beslenme düzeni, sağlık durumunuz ve stres düzeyiniz gibi faktörlerden bebeğiniz etkilenir. Bu biyolojik faktörlerin yanı sıra bebeğinizin fiziksel olarak da sizden etkilendiğini ve sizinle iletişime geçtiğini fark edebilirsiniz. Örneğin siz bebeğinize şarkı söyledikçe o da hareketlenerek sizin ritminizi yakalayabilir. Tüm bunlar yaşam boyu sürecek bir anne bebek bağı için başlangıç adımlarıdır.

Doğum öncesi bebek ile anne arasında oluşmaya başlayan bağın, doğumun ardından güçlenerek devam etmesi için bebeğinizle birlikte yapabileceğiniz en keyifli şeylerden birisi ise onunla oyun oynamaktır. “Anne-bebek bağı nasıl gelişir?” sorusuna verilebilecek en etkili cevaplardan biri olan bebeklerle oynanabilecek oyunlar hakkında daha fazla bilgi almak için size özel hazırladığımız bebek oyunları listemize göz atabilirsiniz:

Anne-Bebek Bağı Geliştirme Aracı Olarak Oyun

Oyun, söz konusu olan bebekler olunca bir eğlenceden çok daha fazlasıdır. Oyunlar hem anne bebek bağı kurmanın hem de bebeğinizin sosyal gelişimine yardım etmenin harika bir yoludur. Bebeğinize güven hissini aşılayabilir, sizinle iletişiminin güçlenmesini sağlayabilir ve hatta bebeğinizde hayata dair olumlu bir izlenim bile oluşturabilir. Siz de oyunun mucizevi etkilerinden yararlanmak istiyorsanız anne-bebek bağını geliştiren oyunlardan birini seçerek oynamaya başlayabilirsiniz.

 1. Bebeğinizin Yıldızı Sizsiniz

Yapılan araştırmalar, bebeklerin yüz hareketlerine karşı büyük ilgilerinin bulunduğunu gösteriyor. Şarkı söylemenin yanı sıra birbirinden farklı sesler çıkararak bebeğinizle oynayın. Bu sesleri çıkarırken jest ve mimiklerinizi de aktif şekilde kullanarak bebeğiniz duygusal işaretleri ve sosyal iletişimi anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizle doğumundan itibaren müzik ve hareket odaklı kurduğunuz ilişki ile onun favori müzisyeni, komedyeni ve öğretmeni olabilirsiniz

 2. Saklambaç, Ama Biraz Farklı

Bebeğiniz 6. ya da 7. aydan itibaren desteksiz olarak oturmaya başlayabilir. Artık istediği eşyaya uzanan ve oturarak oyun oynamaya başlayan bebeğinizle bu oyunu oynayabilirsiniz. Bebeğinizin doğuştan meraklı yapısını bir oyuna çevirebilirsiniz. Bir oyuncak seçerek bebeğinizle oynamaya başlayın ve bir süre sonra oyuncağı bir örtünün altına saklayın. Bebeğinizin, etrafındaki eşyalara uzanarak oyuncağı aramaya başlamasının ardından siz de sözlerinizle onu cesaretlendirin. Oyuncağı bulduğunda ise şaşırmış bir ifade takının ve aferin demek yerine “Aa, oyuncağı buldun” gibi durumu anlatan bir cümle kurun.

 3. “Ayna Ayna Söyle Bana”

Bebekler kendilerini aynada görmekten hoşlanır. 18 aylık olana kadar da bunun kendi yansımaları olduğunu anlamazlar. Şapka, gözlük ya da eğlenceli bir aksesuar takıp ayna karşısındaki bebeğinizin yanına geçin. Onu güldürebilecek taklitler yaparak eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

 4. Taklitlerle Geliştirin

Bebekler, kelimeleri kullanmayı öğrendikleri zamana kadar sesler çıkarmaktan ve bunların taklit edilmesinden hoşlanırlar. Bu hareket, onların iletişim dilini öğrenmelerine yardımcı olur. Siz de bebeğiniz bir ses çıkardığı zaman onu taklit edin ve devamında farklı seslerle size cevap vermesini bekleyin. Bu şekilde hem bebeğinizin dil gelişimine katkıda bulunmuş olursunuz hem de kendisinin dinlendiğini fark ederek güven içerisinde hissetmesini sağlarsınız. Bu güven hissi de anne bebek bağı oluşturmanıza yardımcı olur.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım