1

Bebeğinizle birlikte yapabileceğiniz şeyleri hayal ederken kendinizi kısıtlamayın. Unutmayın ki bebeğinizi geliştirecek en önemli şeylerden birisi, siz ebeveynleri ile paylaşacağı zaman dilimleridir. Bu zaman dilimlerine de yolculuk gibi harika bir deneyimi katarak bebeğinizin sosyal gelişimine büyük bir katkı sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizle yolculuk yaparken birkaç konuya dikkat ederek müthiş bir tatil geçirebilirsiniz.

1. Mümkün Oldukça Emzirin

Bebeğinizin sakinleşmesini ya da uykuya dalmasını kolaylaştıracak en etkili yöntemlerden birisi, onu emzirmektir. Özellikle uçak yolculuğu yapacaksanız kalkış ve inişlerde bebeğinizin kulağında basınç oluşmaması için onu emzirebilirsiniz. Bu durum, bebeğinizin kulağı ağrımamasına ve böylece huzurlu bir uçak yolculuğu yapmanıza yardımcı olur. Emzirmeyi kolaylaştıran ve terletmeyen kıyafetler giymeyi tercih edin. Gittiğiniz yerlerde bebeğinizi emzirmekten çekinmeyin. Sizin bebeğiniz ile yaşadığınız huzurlu anlar diğer annelere de ilham kaynağı olacaktır.

2. Bebeğinizin Yiyeceklerini Yanınızda Götürün

Eğer bebeğiniz ek gıda almaya başladıysa ya da devam sütü ile besleniyorsa yanınızda bebeğinizin yemeyi sevdiği yiyecekleri alın. Valizinizde bebeğinizin kullanabileceği suluk ve yemek termosu bulundurun. Özellikle yurt dışına seyahat edecekseniz o ülkede aynı marka devam sütü ya da yiyecek türünü bulabileceğinizi varsayarak hareket etmeyin. Bebeğiniz, damak tadına uymayan gıdalarla karşılaştığı zaman huzursuzluk yaşayabilir.

3. Güvenlik İhtiyaçlarını Değerlendirin

Eğer araba kiralayarak yolculuk yapacaksanız bebeğiniz için araba koltuğu da kiralayabileceğiniz bir firma tercih edin. Kalacağınız otelde bebeğinize özel yatak bulunup bulunmadığını teyit edin. Eğer kalacağınız yerde bebeğiniz için yatak bulunmuyorsa yanınızda park yatak götürmeyi tercih edebilirsiniz. Park yatak hem kolay taşınır hem de bebeğinizin güvenle uyuyabileceği bir alana sahiptir. Uçakla yolculuk yapacaksanız 2 yaşından küçük olan bebeğiniz kucağınızda oturarak seyahat edebilir. Kabin memuru unuttuğu takdirde bebeğiniz için emniyet kemeri istemeyi unutmayın.

4. Hafif Bir Bebek Çantası Hazırlayın

Yenidoğan bebekle seyahat etmek, yanınızda bol miktarda bebek bezi ve yedek kıyafet götüreceğiniz anlamına gelir. Bu sebeple ihtiyacınız olmayacak hiçbir eşyayı yanınıza almayın. Bebeğinizin neye ihtiyacı olduğunu belirleyebilmek için de seyahat öncesinde bir eşya listesi hazırlayın. Bu listeye bebeğinizin yalnızca bir oyuncağını dahil edin. Unutmayın; gideceğiniz yer, bebeğiniz için pek çok merak unsuru barındıracak ve gördüğü her şey onu meşgul edecek. Islak mendil gibi büyük yer kaplayan eşyaları gittiğiniz yerden satın almayı tercih edin.

5. Doğru Taşıma Yöntemini Seçin

Bebeğinizi kanguru ile taşımak daha rahat hareket etmenizi sağlayabilir. Ancak gün boyu hareket halinde olmak, bebeğinizi yorup uykusunu getirebileceği için yanınıza bebek arabası da alın. Bu hem bebeğinizin rahat etmesini sağlayacak hem de sizin keyifli bir kahve molası vermenize yardımcı olacaktır. Kendi aracınızla seyahat etmiyorsanız rahat katlanıp taşınabilmesi için baston bebek arabası kullanmayı tercih edebilirsiniz.

6. Sağlık İhtiyaçlarını Unutmayın

Bağışıklığı henüz gelişmekte olan bebeğiniz, gittiğiniz yerin iklim koşullarına uyum sağlamakta zorluk yaşayabilir. Tıkanık bir burun, bebeğinizi huzursuz edip uyumasını engelleyebilir. Bu sebeple yanınızda serum fizyolojik, ateş ölçer, pişik kremi, güneş kremi ve doktorunuzun tavsiye ettiği ateş düşürücü gibi ilaçları almayı ihmal etmeyin.

7. Doğru Lokasyonu Seçin

Bir haftada 4 şehir gezmek kulağa eğlenceli ve merak uyandırıcı gelebilir. Ancak bebeğinizle böyle tempolu bir tatile çıkmak yorucu olabilir. Bebeğinizin dinlenme rutinlerine uyabileceğiniz, yolculukta daha az vakit geçireceğiniz bir tatil planı yapmak hem bebeğiniz hem de sizin için daha rahat olacaktır. En sevdiğiniz ya da en çok merak ettiğiniz bir lokasyonu seçerek oranın keyfini doyasıya yaşamayı tercih edebilirsiniz. Yurt dışına çıkacaksanız da gideceğiniz ülkenin sağlık koşullarını araştırın ve doktorunuz tavsiye ettiği takdirde bebeğinize aşı yaptırın. Ayrıca gideceğiniz ülkenin saat dilimine dikkat ederek bebeğinizin uyku düzenine uygun bir uçuş seçin.

8. Yemeğinizi Erken Yiyin

Akşam yemeklerinizi restoranların henüz kalabalık olmadığı saatlerde yiyin. Böylece bebeğiniz sesten rahatsız olmaz ve huzursuz hissetmez. Uyku saatine de vakit olduğu için daha rahat bir yemek saati geçirebilirsiniz.

9. Bebek Çantasında Eşyalarınıza Yer Açın

Yanınıza bebeğinizin kıyafetlerinin yanı sıra kendiniz için de yedek giysi alın. Bebeğinizin ne zaman kusacağı ya da ayakkabıları ile üzerinizi renklendireceğini bilemezsiniz.

10. Yardım İstemekten Çekinmeyin

Eğer bebeğinizle yalnız seyahat ediyorsanız etrafınızdaki kişilerden yardım istemekten çekinmeyin. Sizin rahat hissetmeniz bebeğinize de olumlu şekilde yansıyacaktır.

Bebekle Yolculuk Listesi

Bebekle seyahat edilirken şu eşyaları yanınızda bulundurabilirsiniz;

  • Yedek kıyafetler,
  • Ateş ölçer, pişik kremi, serum fizyolojik, yara bandı gibi sağlık ihtiyaçları,
  • Yemek termosu, suluk,
  • Oyuncak,
  • Özellikle yenidoğan bebekle seyahat ederken bol miktarda bebek bezi alabilirsiniz.

Bebekle seyahat ederken ihtiyacınız olabilecek malzemelerin bir listesini yaparak hiçbirini unutma ihtimaliniz bulunmaz.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım